Υλικά:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπεριά
350 γρ. γαρίδες
440 γρ. ανανά από κονσέρβα στραγγισμένο (κρατάμε και το ¼ του χυμού της κονσέρβας)
1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
¼ του φλιτζανιού (90 γρ.) μέλι
1 κ.σ. σάλτσα στρειδιού
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε γουόκ ή σ’ ένα μεγάλο τηγάνι. Τσιγαρίζουμε την πιπεριά για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον ανανά, την ντομάτα, το μέλι, το χυμό του ανανά και τη σάλτσα στρειδιού (αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζεστό νερό). Για όσους επιθυμούν, μπορούν να προσθέσουν λίγο τσίλι στη συνταγή. Ανακατεύουμε μέχρι να βράσουν και προς το τέλος προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Σερβίρομε με νούντλς ή ρύζι.

Μ. Σιδηροπούλου, Gourmet, Ειδική έκδοση του περιοδικού έψιλον, Φεβρουάριος 2009