Υλικά: 
1 κούπα νιφάδες καλαμποκιού
1 κούπα αμύγδαλα χοντροκομμένα
½ κούπα ινδοκάρυδο
¼ κούπας βρώμη
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κούπας μαύρη ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας μέλι
4 κουταλιές της σούπας αποξηραμένες μπανάνες ή βερίκοκα

Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί τις νιφάδες καλαμποκιού, τα αμύγδαλα, το ινδοκάρυδο, τη βρώμη και το αλεύρι. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάλτε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το μέλι και βράστε για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά. Προσθέστε το μείγμα με τις νιφάδες καλαμποκιού και ανακατέψτε καλά. Βάλτε σε ένα ταψί ένα κομμάτι λαδόκολλας και απλώστε πάνω το μείγμα προσέχοντας να έχει περίπου 2 εκ. πάχος και ψήστε την γκοφρέτα για 20 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν εντελώς και κόψτε σε κομμάτια. Για να γίνει η γκοφρέτα πιο τραγανή, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μισή ποσότητα από τις νιφάδες καλαμποκιού με νιφάδες ρυζιού. Λιώστε σε μπεν μαρί σοκολάτα (μπίτερ, γάλακτος ή λευκή) και αλείψτε τις γκοφρέτες για μια γρήγορη και απολαυστική λιχουδιά.

Α. Λάγος, Gourmet, Ειδική έκδοση του περιοδικού Έψιλον, Μάρτιος 2009