Υλικά
½ κιλό αμύγδαλα
1 κιλό μέλι
1 ολόκληρο μοσχοκάρυδο
1 ξύλο κανέλας
1 σφηνάκι κονιάκ δυνατό

Εκτέλεση
Ζεματάτε τα αμύγδαλα σε νερό που βράζει, για δύο λεπτά. Τα ξεφλουδίζετε και τα ρίχνετε σε μια λεκανίτσα με κρύο νερό για να μη μαυρίσουν. Τα χωρίζετε στη μέση και τα στεγνώνετε με πετσέτα.
Βάζετε στην κατσαρόλα τα αμύγδαλα και το 1/3 του μελιού μαζί με ένα ξύλο κανέλας και ένα σκληρό μοσχοκάρυδο.
Τα καβουρντίζετε ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα ξανθό καραμελέ. Αμέσως ρίχνετε ένα ποτηράκι του λικέρ κονιάκ και το υπόλοιπο μέλι. 
Ανακατεύετε ζωηρά και μόλις πάρει βράση το κατεβάζετε από τη φωτιά, πετάτε το μοσχοκάρυδο και την κανέλα και το αδειάζετε σε πιατέλες. 
Το αφήνετε ακίνητο μέχρι να κρυώσει. Παίρνει ο καθένας όσο θέλει από την πιατέαλ με πιρουνάκι ή κουταλάκι

Από τη Σαντορίνη, συνταγή της Α. Πρέπη, στο βιβλίο της Εύης Λ. Βουτσινά, Γεύση Ελληνική: Καλούδια, Εκδόσεις Καστανιώτη