Υλικά:
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ φλιτζάνι ρυζάλευρο
λίγο αλάτι
3 ½ φλιτζάνια νερό
20 γρ. νωπή μαγιά
3 κ.σ. ζάχαρη
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού τριμμένη μαστίχα
1 φλιτζάνι μέλι
2 σφηνάκια λικέρ μαστίχας
σπορέλαιο ή ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Διαλύετε τη μαγιά σε 1 φλιτζάνι νερό με τη ζάχαρη και την αφήνετε για λίγα λεπτά. Ανακατεύετε σε μπολ το αλεύρι με το ρυζάλευρο, τη μαστίχα, το αλάτι, το νερό με τη μαγιά και το υπόλοιπο νερό. Σκεπάζετε το μείγμα με μεμβράνη τροφίμων και το αφήνετε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει. Ανακατεύετε, παίρνετε λίγη από την ποσότητα στο χέρι σας, σφίγγετε το χέρι σας και όπως ο χυλός βγαίνει μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη, κόβετε με ένα κουτάλι που το βρέχετε τακτικά σε νερό και ρίχνετε το χυλό στο τηγάνι. Διαφορετικά, με δύο βρεγμένα κουτάλια, παίρνετε λίγο από το χυλό με το ένα κουτάλι και τον ρίχνετε στο καυτό λάδι με τη βοήθεια του άλλου. Βγάζετε τα λουκουμαδάκια σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν. Όταν τελειώσετε το τηγάνισμα, ζεσταίνετε το μέλι σε μια μικρή κατσαρόλα με το λικέρ μαστίχας, περιχύνετε τους λουκουμάδες και τους σερβίρετε.

Β. Δρίσκας, Gourmet, Ειδική έκδοση του περιοδικού έψιλον, Σεπτέμβριος 2009