Υλικά:
400 γρ. μέλι καλής ποιότητας
500 γρ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το μέλι και το βάζουμε να βράσει στους 135oC. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το φιστίκι και ανακατεύουμε. Πάνω σε αντικολλητική λαδόκολλα απλώνουμε το παστέλι και το πιέζουμε με το χέρι μας, με προσοχή να μην καούμε, σε πάχος περίπου 1 εκ. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε. Το διατηρούμε μακριά από υγρασία.

Π. Χρυσανθίδου, Gourmet, Ειδική έκδοση του περιοδικού Έψιλον, Ιανουάριος 2009