Υλικά για 8 άτομα
2 πράσινες σαλάτες λόλα ρόσα, χοντροκομμένες
2 κόκκινες σαλάτες λόλα ρόσα, χοντροκομμένες
τα φύλλα από ½ ματσάκι ρόκα
τα τρυφερά φύλλα από 2 αντίδια, χοντροκομμένα
16 ντοματίνια, κομμένα στα 2
2 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
2 κ.σ. σπόρους ροδιού
Για τη βινεγκρέτ: 
3 κ.σ. μπαλσάμικο
9-10 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία:
Πλένουμε και στεγνώνουμε τις πρασινάδες. Τις μεταφέρουμε σε μια πιατέλα, προσθέτουμε τα ντοματίνια, σκορπίζουμε από πάνω τα καρύδια και τους σπόρους ροδιού.
Βινεγκρέτ: Χτυπάμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ τα υλικά (λάδι, μπαλσάμικο, μέλι και αλατοπίπερο) μαζί με 1 κ.σ. χλιαρό νερό, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής σάλτσα. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Μ. Λαμπράκη, Γαστρονόμος τ. 42, Οκτώβρης 2009