Υλικά
300 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα
180 γρ. βούτυρο
300 γρ. μέλι (περίπου)
1 κουταλάκι κανελογαρίφαλα
ανθόνερο και ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα

Εκτέλεση
Βάζετε σε μια κατσαρόλα τα αμύγδαλα με το φλούδι τους, κοπανισμένα, μαζί με λίγο βούτυρο να καβουρντιστούν. Μετά προσθέτετε μέλι τόσο που να πλάθεται. Βάζετε κανέλα και γαρίφαλο όσο σας αρέσει.
Ανοίγετε φύλλο κόβετε στρογγυλά κομμάτια, βάζετε μέσα λίγη γέμιση αμυγδάλου και το διπλώνετε στη μέση να κλείσει.
Τα ψήνετε να ροδίσουν και μετά, όταν είναι ζεστούτσικα αλλά όχι καυτά, τα βουτάτε σε ανθόνερο και μετά σε ζάχαρη άχνη.

Από τα Κύθηρα στο βιβλίο της Εύης Λ. Βουτσινά, Γεύση Ελληνική: Καλούδια, Εκδόσεις Καστανιώτη