Υλικά
3 ποτήρια καλαμποκέλαιο (καλύτερα σησαμέλαιο)
1 ποτήρι βούτυρο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ½ ποτήρι σταχτόνερο
½ ποτήρι κονιάκ
2 ½ κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
αλεύρι μαλακό όσο χρειαστεί (περίπου 1300 γρ.)
Για τη γέμιση: καρύδια, κανέλα, μέλι

Εκτέλεση
Ανακατεύετε το λάδι και το βούτυρο με το σταχτόνερο, το κονιάκ και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει, προσθέτετε το μπέικιν και αλεύρι μέχρι να γίνει μαλακό ζυμαράκι. Το σκεπάζετε να μείνει για λίγο.
Ψολοκόβετε τα καρύδια (όσα θέλετε, γύρω στο ½ κιλό είναι αρκετά), τα ανακατεύετε με την κανελίτσα και βάζετε τόσο μέλι που να τα συνοδεύει όλα και να μην είναι νερουλό.
Παίρνετε ένα κομμάτι ζύμης σαν μικρό λεμόνι, το μαλάζετε να γίνει λείο και μακρουλό. Κάνετε λακκούβα κατά μήκος και βάζετε γέμιση. Το κλείνετε με τα δάχτυλα, πιέζοντας να ενωθεί η ζύμη.
Τα αραδιάζετε σε ταψί χωρίς να τα κολλάτε γιατί θα φουσκώσουν λίγο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 200oC.

Από την Αθήνα, συνταγή Ε. Δασκαλοπούλου, στο βιβλίο της Εύης Λ. Βουτσινά, Γεύση Ελληνική: Καλούδια, Εκδόσεις Καστανιώτη