Υλικά για 4 άτομα:
3 κομμάτια ψαρονέφρι (300 γρ. περίπου το καθένα), κομμένα στα 4
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 ml κόκκινο κρασί
2 κ.σ. μουστάρδα τύπου Ντιζόν
2 ½ κ.σ. μέλι
1 κ.σ. θυμάρι ξερό, τριμμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία:
Πιέζουμε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι ώστε να ‘ανοίξουν’ και να απλώσουν λίγο. Βάζουμε με ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τα κομμάτια κρέατος στο τηγάνι και τα ψήνουμε και από τις δύο πλευρές χαμηλώνοντας τη φωτιά. Όταν αρχίσουν να ροδίζουν, τότε τα αλατίζουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη μουστάρδα και ρίχνουμε το πιπέρι με το θυμάρι ανακατεμένα. Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε το μέλι και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά έτσι ώστε να καραμελώσει το κρέας. Αν δεν έχουμε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, φτιάχνουμε το φαγητό σε μικρότερο σε 2 δόσεις. Συνοδεύουμε με λευκό ρύζι ή πουρέ πατάτας.

Ν. Χρυσανθίδου-Παρλιάρου, Γαστρονόμος, Τεύχος 31, Νοέμβριος 2008